A menpont a okonomijakirl fog szlni, gondoltam ha mr meg lett emltve, mint Miharuk specialitst, illetve kpet is mellkeltem a mr meglv Japn konyha menben lev Nabari no Ou nyencsgek kztt akkor kapjon egy kln kis bejegyzst, elvgre nem akrmilyen telrl van sz.
Az okonomijaki (お好み焼き) egy japn palacsinta.
Szksges hozz:
2 cssze liszt
300 g kposzta
1 teskanl stpor (elhagyhat)
csipetnyi s vagy ntrium-glutamt
100 g darlt vagy vkony cskokra vgott marhahs
100 g aprra vgott tengeri rk
2 szl jhagyma, aprra vgva
Elksztse:
A darlt hst forr vokban vagy serpenyben pirtsd meg. A lisztet keverd el a stporral, adj hozz egy kevs vizet, majd keverd el benne az sszes hozzvalt. Annyi vizet hasznlj, hogy a palacsintatsztnl valamivel srbb keverket kapj. Egy kiolajozott serpenyben tbb adagban ssd meg a tszta mindkt oldalt (oldalanknt 2 percig elg). Egyszerre 2 centisnl vastagabb palacsintt ne kszts. Majonzzel vagy a kedvenc szszoddal tlald.
Illetve itt egy vide az elksztsnek menetrl:
Chat
Trailer
ez a vide a nabarinoou.gpHU oldalhoz tartozik
OroChan (C) 2008
A japn konyha alapvet lelmiszere a rizs, ami minden tkezsnl ffogs. Kretknt okazu-nak (お数) nevezik. A japn beszdben a rizs mint nvny neve ine (稲 vagy 禾), fzetlenl, vagyis nyersen kome (米). A megfztt rizst hannak, iinek vagy mesinek (飯) hvjk, egyttal az tkezs is ezt jelenti. (Udvarias beszdben azt mondjk: gohan (ご飯), a kis gyerekek azt mondjk: mamma (まんま) idsebb emberek pedig azt mondjk: mama (まま) Mivel Japn sziget, ezrt fontos szerepet jtszik a tpllkozsban a hal s a tenger gymlcsei is.