A menüpont a okonomijakiról fog szólni, gondoltam ha már meg lett említve, mint Miharuék specialitását, illetve képet is mellékeltem a már meglévő Japán konyha menüben levő Nabari no Ou ínyencségek között akkor kapjon egy külön kis bejegyzést, elvégre nem akármilyen ételről van szó.
Az okonomijaki (お好み焼き) egy japán palacsinta.
Szükséges hozzá:
2 csésze liszt
300 g káposzta
1 teáskanál sütőpor (elhagyható)
csipetnyi só vagy nátrium-glutamát
100 g darált vagy vékony csíkokra vágott marhahús
100 g apróra vágott tengeri rák
2 szál újhagyma, apróra vágva
Elkészítése:
A darált húst forró vokban vagy serpenyőben pirítsd meg. A lisztet keverd el a sütőporral, adj hozzá egy kevés vizet, majd keverd el benne az összes hozzávalót. Annyi vizet használj, hogy a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb keveréket kapj. Egy kiolajozott serpenyőben több adagban süsd meg a tészta mindkét oldalát (oldalanként 2 percig elég). Egyszerre 2 centisnél vastagabb palacsintát ne készíts. Majonézzel vagy a kedvenc szószoddal tálald.
Illetve itt egy videó az elkészítésének menetéről:
Chat
Trailer
ez a videó a nabarinoou.gpHU oldalhoz tartozik
OroChan (C) 2008
Affi.
{affi cserét a vendégkönyvben vagy a chatnél fogadok}
A japán konyha alapvető élelmiszere a rizs, ami minden étkezésnél főfogás. Köretként okazu-nak (お数) nevezik. A japán beszédben a rizs mint növény neve ine (稲 vagy 禾), főzetlenül, vagyis nyersen kome (米). A megfőzött rizst hannak, iinek vagy mesinek (飯) hívják, egyúttal az étkezés is ezt jelenti. (Udvarias beszédben azt mondják: gohan (ご飯), a kis gyerekek azt mondják: mamma (まんま) idősebb emberek pedig azt mondják: mama (まま) Mivel Japán sziget, ezért fontos szerepet játszik a táplálkozásban a hal és a tenger gyümölcsei is.